8 Μαρτίου 2011

Περισσότερα από $1 δις από την Microsoft στην Nokia



Σύμφωνα με πληροφορίες από δυο διαφορετικές πηγές της Bloomberg, η Microsoft δεν δίνει, απλά, στη Nokia το νέο λειτουργικό της σύστημα για smartphones για χρήση στις νέες συσκευές της, αλλά και περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Και δεν το κάνει μόνο διότι η ενσωμάτωση των Windows Phone 7 στα μοντέλα της Nokia θα βοηθήσει στην εδραίωση και επέκταση του νέου λειτουργικού της Microsoft, αλλά και διότι αναμένεται να υπάρξει αντιστροφή ρόλων, τουλάχιστον όσον αφορά στη... ροή των χρημάτων: η Nokia έχει καλύτερες σχέσεις με παρόχους πρόσβασης και άλλους "παίκτες" στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας από ό,τι η Microsoft, και έτσι, όταν πια διαθέσει νέα μοντέλα κινητών με τα Windows Phone 7, αναμένεται πως θα υπάρχουν οικονομικές συμφωνίες για τη διάθεση τους - που, με τη σειρά τους, "θα επιστρέψουν" χρήματα στη Microsoft.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για κάποιου είδους... χάρη ανάμεσα στις δυο εταιρείες, ούτε για "διαφημιστικά έξοδα" από πλευράς Microsoft (για τα οποία... φημίζεται, αφού συνηθίζει να επενδύει τεράστια ποσά για την προβολή κάθε νέου προϊόντος της), αλλά για μια τυπική επένδυση.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες, που λέγεται πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, να δίνει πρόσβαση στη Microsoft και στις τεχνολογικές πατέντες της Nokia, ενώ το συμβόλαιο ανάμεσα τους θα διαρκέσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

[ Via ]