3 Φεβρουαρίου 2011

Το PlayStation Move έρχεται στα PC



Το παράδειγμα της Microsoft ακολουθεί η Sony για το PlayStation Move.


Από την ημέρα που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Kinect δέχτηκε hacks από αρκετούς ακαδημαϊκούς, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα εφαρμογών, όπως η πλοήγηση ενός...ελικοπτέρου–μινιατούρα!

Οι αρχικές απειλές για υποβολή μηνύσεων από μέρους της Microsoft δεν πραγματοποιήθηκαν, τα πνεύματα κατευνάστηκαν και η εταιρeία επέτρεψε την δημιουργία κοινότητας που θα ασχολείται με τον ανοιχτό κώδικα για τον driver του περιφερειακού της ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από ειδικούς και ερασιτέχνες προγραμματιστές.

Φαίνεται πως η Sony βρήκε την πρωτοβουλία της ανταγωνίστριας εταιρίας αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να προβεί και η ίδια σε μια παρόμοια κίνηση. Μια visual arts συνεδρία του επερχόμενου Game Developers Conference 2011 με τίτλο "Update on PlayStation Move Development", με χορηγό την Sony Computer Entertainment της Αμερικής, αναφέρει ότι θα αποκαλύψει κάτι που μοιάζει με ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα για το PlayStation Move.

Η περιγραφή γράφει ότι θα συζητηθεί το νέο σχέδιο Move Server, το οποίο θα επιτρέπει (σε ακαδημαϊκούς και μη) την ανάπτυξη λογισμικού για χρήση του PlayStation Move στους υπολογιστές τους. Η συνεδρία θα καλύπτει επίσης και την ανάπτυξη του περιφερειακού "PlayStation Move Sharpshooter".

Το τι ακριβώς είναι το σχέδιο Move Server δεν είναι ξεκάθαρο. Ο οικοδεσπότης της συνεδρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, θα είναι ο επικεφαλής των συστημάτων παιχνιδιών στην υποστήριξη των developers της Sony Computer Entertainment της Αμερικής. Τα καθήκοντά του θα επικεντρώνονται στον προγραμματισμό του συστήματος και στην ανάπτυξη μηχανών παιχνιδιού για τις κονσόλες της Sony.

Πηγή : Gameworld