21 Ιανουαρίου 2011

Ενισχύεται η μήνυση της Oracle κατά της Google : Το Android περιέχει αντιγραμμένο κώδικα απο Java



Ο Florian Mueller ανακάλυψε ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει σε πολλά μέρη του κωδικά του λειτουργικού συστήματος Android κώδικα που έχει αντιγράψει απο την Sun Microsystems που ανηκει στην Oracle .


  Αυτάτα στοιχεία δικαιολογούν την μήνυση της Oracle απέναντι στη Google αφου 37 αρχεία των εκδόσεων του Android 2.2 Froyo και Android 2.3 Gingerbread είναι κατοχυρωμένα από τη Sun και αναφέρονται ως " Ιδιόκτητα / Εμπιστευτικό" 

 Εκτός από αυτό ο Mueller ανακάλυψε ότι αρκετά αρχεία του λειτουργικού Android  έχουν μεταφραστεί  απευθείας από τον πρωτότυπο κώδικα java της Sun.

Στον αντίποδα η απάντηση της Google για την αγωγή της Oracle είναι ότι αναγνωρίζει φαινομενικά κάποια παράβαση της Google αλλά υποστήριξε ότι η Oracle δεν είχε τοποθετήσει τις επικεφαλίδες προστασίας σε ορισμένα από τα επίμαχα αρχεία Java .

Η αλήθεια είναι ότι των τελευταίο καιρό όλο ένα και περισσότερες εταιρίες κινούνται νομικά για διάφορα δικαιώματα όπως παραδείγματος χάρη η Microsoft με την Apple για τον όρο App Store .

Το μέλλον θα δείξει ποίος έχει δίκιο αν και νομίζουμε πως η Oracle έχει το δίκιο με το μέρος της , τα υπόλοιπα είναι χρέος της δικαιοσύνης να αποφανθεί ποίος έχει δίκαιο και ποιος όχι .

 Πηγή : Engadget