25 Ιανουαρίου 2011

HTC Tube concept για τα μάτια σας μόνο



Ένα πρωτότυπο concept design με όνομα “HTC Tube” παρουσίασε ο σχεδιαστής Antoine Brieux. Θέλοντας να δώσει έναν modular χαρακτήρα στον σχεδιασμό του, βασίστηκε στο σκεπτικό ότι η ίδια συσκευή θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά !


Ο Brieux σκέφτηκε πως χωρίζοντας το κινητό σε δύο βασικά μέρη, το κέλυφος (shell) και τα cartridges (το εσωτερικό), θα έχουμε μία συσκευή που θα μπορούμε να αναβαθμίζουμε τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες μας!

Είσαστε, για παράδειγμα, σε ένα όμορφο τοπίο και η κάμερα των 3MP και τα λιγοστά MB μνήμης δεν σας είναι αρκετά για να απαθανατίσετε την στιγμή; Απλό. Αλλάξτε cartridge με ένα που διαθέτει καλύτερη κάμερα, γρηγορότερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη και είστε έτοιμοι !

Με λίγα λόγια, το shell θα περιλαμβάνει την οθόνη και όλες τις διαθέσιμες θύρες επέκτασης (HDMI,USB...) ενώ το cartridge θα περιλαμβάνει την κάμερα, τον επεξεργαστή, τα απαραίτητα modules για συνδεσιμότητα (wifi, bluetooth, 3G), το GPS, την υποδοχή για ακουστικά, την υποδοχή για κάρτες επέκτασης και φυσικά την μπαταρία

Πηγή : Liveplace